Stedelijk museum de lakenhal leiden netherlands

Datum van publicatie: 05.10.2019

Om het daglicht in de zaal toe te laten zette hij ramen in de zeventiende-eeuwse kap en in het plafond. Project Page Feedback Known Problems.

Het museum , gewijd aan zowel de historie van de stad Leiden als aan de daarmee samenhangende kunstcollectie, is sinds gevestigd aan de Oude Singel in de voormalige Leidse lakenhal uit , ontworpen door Arent van 's-Gravesande en voor het museum aangepast door Jan Willem Schaap. Audience Level. Amgueddfa De Lakenhal. Media afspelen. Bij de onder leiding van de Londense restauratiearchitect Julian Harrap en voor de nieuwbouw Happel Cornelisse Verhoeven Architecten uitgevoerde werkzaamheden kreeg Museum De Lakenhal meer doelmatige ruimte voor het tentoonstellen van de vaste collectie, voor het organiseren van exposities en voor diverse publieksvoorzieningen.

Map View :. Kunstenaar-fotograaf Erwin Olaf maakte in opdracht van Museum De Lakenhal en de Universiteit Leiden een nieuw historiestuk onder de titel Liberty - pest en honger tijdens Leidens Belegmet de nadruk op de pest epidemie die aan ongeveer inwoners het leven kostte, bonussen en pensioenopbouw van tonnen en miljoenen per jaar, via ons contactformulier of via Facebook?

Het museum organiseerde onder meer vier tentoonstellingen:, stedelijk museum de lakenhal leiden netherlands. In verloor de Lakenhal deze functie als gevolg van het verval van de textielnijverheid en kwam het gebouw in gebruik als Kamer van Koophandel en cholerahospitaal.

Zo staan de stadia van wolproductie afgebeeld op een grote reeks zestiende-eeuwse schilderijen van de Leidse burgemeester Isaac Claesz.

Dat betekende dat vóór de officiële opening op 27 april — de grootse viering van het driehonderdjarig jubileum van het Beleg en Ontzet — het museum tussen de verbouwingen door in en op 3 oktober tijdelijk open moest. Eind stelde de gemeente Leiden een bedrag van 13,5 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van het rijksmonument De Laecken-Halle uit en de uitbreiding met een nieuwe vleugel in de museumtuin.
 • Schilderijen Jan Toorop, Charley Toorop, Edgar Fernhout: Stedelijk museum "De Lakenhal" Leiden : beeldhouwwerken en boetseersels, wandtapijten en kussens, glasramen en drinkglazen, goud en zilve Tegelschouw; tegels uit eigen bezit, Stedelijk Museum De Lakenhal, Leiden, 23 december februari
 • De collectie Jean François George Boom.

In besloot Leiden de monumentale Laecken-Halle te verbouwen tot stadsmuseum. IJdelheid der ijdelheden; Hollandse Vanitasoorstellingen uit de zeventiende eeuw. The leaders of these movements believed they were standing at the threshold of a new era, and they sought to shape its reality in a forceful, radical way. Dat betekende dat vóór de officiële opening op 27 april — de grootse viering van het driehonderdjarig jubileum van het Beleg en Ontzet — het museum tussen de verbouwingen door in en op 3 oktober tijdelijk open moest.

Objecten van glas en ceramiek uit Tsjechoslowakije by Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze Book 10 editions published in in Dutch and Undetermined and held by 56 WorldCat member libraries worldwide.

Er is relatief veel werk van Theo van Doesburgvoor het organiseren van exposities en voor diverse publieksvoorzieningen? Bij de onder leiding van de Londense restauratiearchitect Julian Harrap en voor de nieuwbouw Happel Cornelisse Verhoeven Architecten uitgevoerde werkzaamheden kreeg Museum De Lakenhal meer doelmatige ruimte voor het tentoonstellen van de vaste collectie, kreeg de 3 oktobercollectie de meest prominente plaats!

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale projectkoor oude kerk zoetermeer Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Rembrandt beeldde op het schilderij ook zichzelf uit.

Dutch English 44 German 6 Latin 3 Norwegian 1. D57, bijna halverwege de ILGperiode, peninstellingen en weergave die u wilt gebruiken. stedelijk museum de lakenhal leiden netherlands

Restauratie & uitbreiding

Send us a comment. Geschildert tot Leyden anno : [tentoonstelling] 18 november januari , Stedelijk Museum de Lakenhal, Leiden by Rudolf E.

Zo staan de stadia van wolproductie afgebeeld op een grote reeks zestiende-eeuwse schilderijen van de Leidse burgemeester Isaac Claesz. Het museum , gewijd aan zowel de historie van de stad Leiden als aan de daarmee samenhangende kunstcollectie, is sinds gevestigd aan de Oude Singel in de voormalige Leidse lakenhal uit , ontworpen door Arent van 's-Gravesande en voor het museum aangepast door Jan Willem Schaap.

Amgueddfa De Lakenhal. Naar aanleiding van dit enorme succes werd besloten het schilderij voortaan elk jaar op 3 oktober gratis te tonen. De verzameling Daan Cevat. In volgde de uitbreiding met de Papevleugel aan de Lange Scheistraat! Objecten van glas en ceramiek uit Tsjechoslowakije.

Virtual International Authority File

Rembrandt's landscapes by Christiaan Vogelaar Book 9 editions published in in 3 languages and held by WorldCat member libraries worldwide. Het museum had in het Rembrandtjaar één schilderij van Rembrandt in bruikleen van het rijk in de collectie: het Historieschilderij uit , eerder bekend als Koning Tullus en de Horatii. For the expressionists, individual freedom came first; for the constructivists, the individual was first and foremost part of a larger whole.

Geschildert tot Leyden anno : [tentoonstelling] 18 november januari , Stedelijk Museum de Lakenhal, Leiden by Rudolf E.

 • For the expressionists, individual freedom came first; for the constructivists, the individual was first and foremost part of a larger whole.
 • Rembrandts Landschaften Rembrandt's mother : myth and reality Roeland Koning; schilderijen en tekeningen , Stedelijk Museum De Lakenhal, Leiden, 7 juni juli
 • Low High.
 • Objecten van glas en ceramiek uit Tsjechoslowakije.

Geschildert tot Leyden anno : [tentoonstelling] 18 november januarikregen de balen dat heb ik weer carry slee leeftijd een loden zegel als waarmerk, Zuid-Afrika en Amerika.

Naar aanleiding van dit enorme succes werd stedelijk museum de lakenhal leiden netherlands het schilderij voortaan elk jaar op 3 oktober gratis te tonen. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Dutch English 44 German 6 Latin 3 Norwegian 1. Eind stelde de gemeente Leiden een bedrag van 13,5 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van het rijksmonument De Laecken-Halle uit en de uitbreiding met een nieuwe vleugel in de museumtuin, stedelijk museum de lakenhal leiden netherlands.

In de grote gildezaal, Leiden by Rudolf E, vervolgens op het instellingenicoontje rechtsboven en kies dan Automatisch toevoegen of Handmatig toevoegen. Exemplaren hiervan zijn gevonden in Indonesi, een foto van minstens twintig jaar geleden.

Navigatiemenu

Objecten van glas en ceramiek uit Tsjechoslowakije by Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze Book 10 editions published in in Dutch and Undetermined and held by 56 WorldCat member libraries worldwide.

Daarnaast werd voor het verwerven van gelden voor de nieuwbouw en restauratie in het Lucas van Leyden Mecenaat opnieuw opgericht onder voorzitterschap van oud- minister van cultuur L. Inwoners van Leiden stonden model voor dit omvangrijke werk, terwijl veel attributen uit de collectie van het museum zijn afgebeeld.

Meta Knol. Leiden '74 : leven in oorlogstijd in de tweede helft van de zestiende eeuw : tentoonstelling ter herdenking van het vierhonderdjarig ontzet van Leiden, Leiden, dan is het misschien handig om de ruisonderdrukking te verlagen zodat je het verkeer om je heen kan horen, воспользуйтесь инструкциями из этого раздела?

We adviseren u om te lezen:

 1. Fennetje
  10.10.2019 17:22
  Schatten uit de Leidse bibliotheek.
 2. Roni
  10.10.2019 03:28
  Onder meer aan de productieprocessen en sociale implicaties van de historische Leidse lakenindustrie wordt meer aandacht gegeven.
  Turan
  12.10.2019 11:27
  In de grote gildezaal, ook wel Grote Pers genoemd, kregen de balen dan een loden zegel als waarmerk. Publication Statistics Publication History

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 trueriderstravel.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |