Hond mee in het vliegtuig

Datum van publicatie: 28.06.2019

Klik hier voor algemene informatie. Je hond mee in het vliegtuig is een behoorlijk project.

Soms is dit niet mogelijk maar vragen kan nooit kwaad. Andere luchtvaartmaatschappijen gaan een stap verder, en noemen dit in hun richtlijnen categorie 2. Met de hond naar Engeland na de Brexit november 25, Op deze manier kom je op de luchthaven niet voor vervelende verrassingen te staan. Als cargo : er is hierbij geen garantie dat je in hetzelfde vliegtuig als je hond reist.

Een gezonde volwassen hond kan hier over het algemeen goed mee omgaan, maar een puppy of een zwangere hond kan hier al veel minder goed tegen. Steeds meer reizigers nemen een huisdier mee op reis.

Een overstap van meer dan 24 uur wordt door veel landen niet als overstap gezien; in dat geval gelden er importregels voor huisdieren. Win dan advies in hond mee in het vliegtuig professionals, zoals de dierenarts en vervoersafdeling van de luchtvaartmaatschappij. Laatst bijgewerkt: oktober Het is daarom erg belangrijk om vooraf bij een maatschappij te informeren of jouw hond mee kan.

Op zoek naar reisinspiratie over mooie bestemmingen.

"Mag ik bij het raam ?"

Hiervoor betaal je extra; check de kosten op de website van de luchtvaartmaatschappij. Kosten zijn altijd voor de eigenaar en de boetes zijn erg hoog. Laat je hond altijd ruim van tevoren aan de reisbench wennen om ongelukken en extra stress te voorkomen.

U heeft een prachtige reis geboekt en wil deze vakantie niets liever dan delen met u favoriete huisdier. Per vlucht kunnen max.

 • Reisbench Tijdens de vlucht is het verplicht dat de hond in een vliegtuigbench zit in het vrachtruim.
 • Veel maatschappijen berekenen de kosten voor het vliegen met jouw trouwe viervoeter aan de hand van het gewicht. Niet in cabine naar bepaalde landen.

De kosten voor het vliegen met de hond zijn nogal verschillend per vliegtuigmaatschappij en dus loont het vaak wel om hier eens rustig een halve dag tot een dag voor te gaan zitten, hond mee in het vliegtuig. Ook kan je dierenarts wellicht nog extra tips geven. Small 2 Medium 2! Je vliegmaatschappij vertelt je waar je moet zijn. Dit zijn de kosten per airline Alle artikelen.

Hoe oud moet mijn hond minimaal zijn?

Dan kan een land dit als import zien. Sommige vliegtuigmaatschappijen vinden het alleen goed dat je hond mee op de vlucht gaat als de hond klein genoeg is om in de cabine mee te vliegen. Het KLM personeel controleert of je hond in de tas of kennel gemakkelijk kan staan en liggen. Let er ook op hoeveel dieren er maximaal per persoon mee mogen op de vlucht.

Een gezonde volwassen hond kan hier over het algemeen goed mee omgaan, hond mee in het vliegtuig, maar een puppy of een zwangere hond kan hier al veel minder goed tegen. Laatst bijgewerkt: oktober Ook is het vervoer van pups onder de 12 weken uitgesloten. Waar moet je allemaal rekening mee houden eigenlijk. Sommige vliegmaatschappijen bieden extra zorg voor je huisdier aan, deze is zowel binnen als buiten de Europese Unie verplicht.

Mag mijn hond mee naar álle bestemmingen?

Je hond moet dan in een reistas of kennel passen met een maximale afmeting van 46 x 28 x 24 cm L x B x H en je hond mag samen met de tas of kennel niet meer dan 8 kilogram wegen. Het spreekt voor zich dat je ook erg zenuwachtige of bange honden niet meeneemt in een vliegtuig.

Dit is officieel via internationale regelgeving vastgelegd. En dat is al snel, alleen type chihuahua mag in een tas met je mee in het vliegtuig.

 • Voor deze optie gelden wel een maximaal gewicht van je huisdier en bepaalde afmetingen van de reistas.
 • Dit kan niet altijd, maar het kan nooit kwaad om het te vragen.
 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
 • Het kan, maar er komen wel wat regels, kosten en praktische zaken bij kijken.

Zij moeten de reis uiteraard ook op een prettige manier beleven en doorkomen! Hieronder zetten we alles even duidelijk uiteen. Singapore Airlines Alleen in het ruim Max. Een hond kan immers niet eenvoudig een jas aan- of uit doen om zich op de nieuwe temperatuur in te stellen; het verharen van een hond loopt doorgaans gelijk met onze seizoenen, hond mee in het vliegtuig. Time left to buy:. Hoe honden met een vliegtuig reizen is nog niet zo bekend. Vraag ook voordat je aan boord stapt bevestiging of je hond al ingeladen is.

Mag de hond altijd mee het vliegtuig in?

Food truck festival brouwersdam. Zoek tickets. Het huisdier is niet afkomstig van de Europese Unie, maar van een veilig land zie lijst onderaan buiten de EU en reist naar de Europese Unie. We geven antwoord op veelgestelde vragen en een overzicht van de kosten van populaire airlines in een handige tabel.

Neem tijdens het boeken of zeker 48 uur voor vertrek altijd contact op met je airline wanneer je met je huisdier wilt vliegen. Als dat goed gaat laat hem dan een tijdje alleen maar kom altijd terug voordat je hond onrustig wordt. De meeste maatschappijen voeren hierbij een eigen "hondenbeleid" waarbij de ene maatschappij een hond mee in het vliegtuig tarief hanteert ongeacht of de hond per cargo, in het bagageruim of in de cabine vervoerd wordt.

We adviseren u om te lezen:

 1. Christine
  28.06.2019 22:48
  De bodem moet bedekt zijn met voldoende absorberend materiaal zoals kranten en een deken.
 2. Djonno
  04.07.2019 17:43
  Normaal gesproken moet een hond dan overgeven, echter bij het gebruik van kalmerende middelen wil dit vaak ook niet goed.
  Hazar
  05.07.2019 00:42
  Ja, de meeste katten worden ook toegelaten in de cabine en soms zelfs fretten, kanaries en valken.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 trueriderstravel.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |