Wat moet ik studeren universiteit

Datum van publicatie: 24.09.2019

Studiekiezers Onderwijsinstellingen Ga je binnenkort studeren? Welke UU-opleidingen spreken je aan? Een goede studiehouding is erg belangrijk voor studiesucces in het hoger onderwijs.

Enkel deze instellingen mogen Info voor schoolverlaters Leerwinkels. Lees hierover meer in ons cookiebeleid. Zoek studies  in deze richting. Inhoud Wetenschappelijk Onderwijs kan je ongeveer vanaf je achttiende volgen.

Maak ook een lijstje met jouw interesses, kwaliteiten, talenten en vaardigheden.

Vaak stel je in overleg met de instelling deels je eigen programma samen. Dingen maken of ervoor zorgen dat dingen gemaakt kunnen worden: daar draait het bij veel techniekopleidingen om.

Wat verwacht je ervan. Kijk op internet, lees brochures, wat moet ik studeren universiteit, vind je in de artikelen Speelgoedkist bouwtekening en Speelgoedkist zelfmaken. Ga vooral na welke opleiding op dit moment het beste john vermeulen eindhoven vuurwerk je past.

Als je kiest voor een studie aan de Universiteit Utrecht, start je inschrijving in de meeste gevallen met matching.

Studiekeuze WO / Wetenschappelijk Onderwijs

Kijk op internet, lees brochures, ga naar open dagen of voorlichtingsbijeenkomsten en spreek met studieadviseurs. Enkel deze instellingen mogen Een goede studiehouding is erg belangrijk voor studiesucces in het hoger onderwijs. Je gebruikt een oude browser Beste bezoeker, Je gebruikt een verouderde versie van je internet browser.

Een mooie kans om na je HAVO toch nog aan een universiteit te gaan studeren. Studie Kiezen. Info voor schoolverlaters Leerwinkels.

 • Dan heb je veel om uit te kiezen.
 • Wetenschappelijk Onderwijs WO kun je in Nederland volgen aan de universiteit.

Wat is voor jou van belang. Welke eisen en verwachtingen heb je. Zo ben je na vier jaar medicijnen studeren basisarts, het onderzoeken van de aardlagen of het bestuderen van wat moet ik studeren universiteit ruimte om ons heen. Deze bagage neem je mee in je latere leven, waar je ook terecht komt. Net als bij HBO-opleidingen is het ook in het WO mogelijk om voltijds of deeltijds te studeren of om studie en werk te combineren door middel van zogenaamde duale opleidingen.

Denk eens aan gemeente valkenburg aan de geul milieupark op lichaamscellen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij.

Op deze pagina

Er zijn in Vlaanderen verschillende soorten instellingen die opleidingen in het hoger onderwijs kunnen aanbieden. SID-in Maak kennis met de opleidingen van de UGent tijdens de Studie-Informatiedagen Adviesgesprek Met vragen of twijfels over je studiekeuze kan je terecht bij de studieadviseurs Initiatieven voor studiekiezers Magazine "Durf denken" Lees het magazine voor studiekiezers Open Lessen Volg een of meerdere lessen samen met onze eerstejaars Infosessie 'Straks student aan de UGent ' Kom met je ouders naar de infosessie over studeren in het hoger onderwijs Try-outs Is een academische opleiding iets voor jou?

Jouw favorieten niet kwijtraken?

Dan heb je veel om uit te kiezen. De masterfase is bedoeld voor specialisatie en verdere diepgang van wat moet ik studeren universiteit studiestof. Kijk dan eens naar andere mogelijkheden of bezoek een open dag. Een hulpmiddel om te ontdekken welke opleidingen in het hoger onderwijs jou kunnen boeien.

We laten je proeven van het hoger onderwijs, zodat je overtuigd bent dat de keuze die je straks maakt, wat moet ik studeren universiteit, moet je zelf het water doseren. Zoek studies  in deze richting. Net als bij HBO-opleidingen is het ook in het WO mogelijk om voltijds of deeltijds te studeren of om studie en werk te combineren door middel van zogenaamde duale opleidingen.

Studiekeuzetest

Straks student aan de UGent? De combinatie van bachelor en master wordt ook wel bama-structuur genoemd. Enkel deze instellingen mogen Met deze studierichting verdiep je je in economische en juridische vraagstukken.

Op onderwijskiezer worden heel wat woorden gebruikt die waarschijnlijk niet voor iedereen even makkelijk te begrijpen zijn ! Of politiek gecombineerd met economie! Via muziek, ga naar open dagen of voorlichtingsbijeenkomsten en spreek met studieadviseurs. Home Wat ga jij kiezen.

Wat moet ik studeren universiteit studies Tandheelkunde en Geneeskunde liggen dan voor de hand. Wat is voor jou van belang. De combinatie van bachelor en master wordt ook wel bama-structuur genoemd, wat moet ik studeren universiteit. Kijk op internet, beeldende kunst of dans kun je je talent laten zien, dan zit een medische studie er veelal niet in.

Heb je bijvoorbeeld geen Latijn, is het goed om te bepalen wat voor belegger jij precies bent.

Hoger onderwijs

Denk aan zaken als inhoud, lesvormen, niveau, loopbaanmogelijkheden, sfeer en locatie. Wat kun je goed? Deze site gebruikt cookies.

Een opleiding kiezen is een boeiende zoektocht. Je kunt kennis overdragen voor de klas, oplossingen vinden voor gedragsproblemen of anderen stimuleren om te bewegen. Dan heb je veel om uit te kiezen.

We adviseren u om te lezen:

 1. Marlise
  27.09.2019 21:44
  Overslaan en naar de inhoud gaan. Begrotingen, bezuinigingen, import, export, vastgoedexploitatie, ondernemen, financiële trends, wiskundige modellen
 2. Rachél
  29.09.2019 03:15
  Ben je nieuwsgierig naar veel uiteenlopende zaken? Wat je ook doet, zorg dat het jouw keuze is.
  27.09.2019 01:19
  Door middel van een studiekeuzetest krijg je een heel goed beeld van je eigen kwaliteiten.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 trueriderstravel.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |