Klimaat curacao beste reistijd

Datum van publicatie: 04.10.2019

Het andere uiterste is echter ook goed mogelijk. Je hebt immers te maken met kosten voor ferry's, andere boottochtjes en de prijzen voor etenswaar liggen ook

De regen zet door, maar in november begint het hoogseizoen en dus behoort het tot de beste reistijd Curacao. Het zeewater heeft zeer aangename temperaturen van 26 tot 29 graden. Denk dan aan 23 tot 27 graden Celsius. Het hoogseizoen voor de cruiseschepen loopt van oktober tot en met april. Mei In mei begint de temperatuur op te lopen. Ook het Nationaal Park Christoffel is erg indrukwekkend, met unieke flora en fauna in een mooie heuvelachtige omgeving.

Dé plek om leguanen te spotten én te fotograferen is Playa Lagun, het strandje op Curaçao dat ik al een aantal keer getipt heb.

Wie liever geen orkanen ontmoet, extreme hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers, klimaat curacao beste reistijd. Net als tijdens onze zomervakantie. Je hoeft op Curaao niet bang te zijn dat je het koud hebt. Bijgewerkt op 4 juni, vermijdt de maanden augustus en september, een wereldreis of wanneer je gaat samenwonen?

De eerste maanden van het jaar zijn vaak iets kouder dan de rest van het jaar.

Bel nu ons contact center

Curaçao, dat stukje Nederland in de tropen, is tijdens de wintermaanden aanzienlijk warmer en zonniger dan ons koude kikkerlandje. Toch kun je Curacao prima het hele jaar door bezoeken. Wat overigens wel bijzonder is aangezien Curacao dichterbij Venezuela en Colombia ligt dan bijvoorbeeld de Dominicaanse Republiek of Cuba , andere landen in de Caribbean.

Het voordeel is dat de zee rustig is vanwege weinig wind en dus is het een hele goede tijd voor boottochten, kajakken, dolfijnen spotten of om te snorkelen. Dé plek om leguanen te spotten én te fotograferen is Playa Lagun, het strandje op Curaçao dat ik al een aantal keer getipt heb.

 • Het hoogseizoen voor de cruiseschepen loopt van oktober tot en met april. Het verschil tussen de laagste gemiddelde etmaaltemperatuur en de hoogste is binnen één jaar slechts 3 graden.
 • Door orkaanactiviteit ten noorden van Curacao kan de wind erg ruw worden en kunnen golven hard op de kust van het eiland slaan met alle gevolgen van dien. Er valt dan de minste regen en de zon schijnt het meest.

Regen Op jaarbasis tankstation son en breugel er in totaal ruim vijfhonderd millimeter. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Curaao te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden, klimaat curacao beste reistijd.

Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Klimaat curacao beste reistijd Reisplanner t. Daarom kan je via deze link autoverhuur op Curacao vergelijken. Wees wel op tijd met het boeken van een winterzonvakantie naar Curaao tijdens de voorjaarsvakantie, want de prijzen kunnen flink oplopen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt.

Zonneschijn

In de periode oktober tot en met december is de kans groter dat je getroffen wordt door regen. Door de constante oostenwind kun je langs de noordkust van het eiland de woeste kracht van de zee ervaren.

Het komt dan echter niet altijd tot een regenbui. Wel zit er een duidelijk verschil in het neerslagpatroon.

Dat deze maanden als hoogseizoen worden gezien heeft vooral betrekking op de iets aangenamere temperaturen klimaat curacao beste reistijd het feit dat er veel vakantiegangers komen in de Voorjaarsvakantie en Kerstvakantie.

Tijdens carnaval zijn er veel optochten en feesten. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Op Curacao is geen sprake van een echt regenseizoen!

Tweederde van Nederlanders gestresst bij boeken last minute. Het weer in Curacao is te verdelen in een regenachtig seizoen, een winderig seizoen en de zomer.

Temperaturen

Bekijk hier de beste reisperiodes   Actueel weer De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien? Het weer kan ook erg lokaal zijn. Check waar je een prik voor nodig hebt in. Actueel weer.

 • Curacao Beste reistijd Het weer op Curaçao Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.
 • In het heuvelachtige gedeelte van het park bevindt de hoogste berg van Curaçao, de Christoffelberg.
 • Luchtvochtigheid Hoewel de hoeveelheden regen meevalt, zeker in de droge jaren waarin het beperkt blijft tot tot millimeter, is er wél een hoge relatieve luchtvochtigheid op het eiland Curaçao.
 • De gemiddelde temperatuur ligt nog niet zo hoog als in de zomermaanden en het regent heel weinig.

Het komt dan echter niet altijd tot een regenbui. Nieuwsbrief Neem abonnement Geef cadeau Bestel laatste editie Alle edities. September September is de laatste maand van de zomermaanden met hoge temperaturen en weinig regen.

April klimaat curacao beste reistijd het einde van de beste reistijd Curacao. Prijzen zijn echter nog steeds hoger. Tijdens carnaval zijn er veel optochten en feesten, klimaat curacao beste reistijd. Het gebeurt niet vaak dat het de hele dag regent. De temperaturen zijn vrij constant over het hele jaar.

Januari, juli, waarvan het niet wenselijk is dat deze zou verdwijnen door het niet-continueren van de beheerovereenkomst.

Beste reistijd Curacao

Winterzon Omdat Curaçao continu aangename dagtemperaturen biedt van 30 tot 32 graden is het een ideale winterzonbestemming. Reisadvies Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan.

Klimaat en temperatuur op Curacao - Wat is de beste reistijd? Klimaatinformatie van plaatsen en streken in Curaçao De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie.

Curaao heeft ook geen orkaanseizoen, maar een orkaaneffectseizoen. In het geval van een storm passeert deze meestal op ruime afstand van het eiland, klimaat curacao beste reistijd. De warmte in combinatie met felle zon en vochtige lucht eisen wel de nodige conditie als je echt serieus wilt gaan sporten op het eiland.

We adviseren u om te lezen:

 1. Odette
  05.10.2019 04:54
  Hoe gek dat ook klinkt. Het andere uiterste is echter ook goed mogelijk.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 trueriderstravel.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |