Leren spinnen op spinnewiel

Datum van publicatie: 05.10.2019

Ik ben nog redelijk nieuw op het gebied van deze hobby maar ben op zoek naar tips. Cursus spinnen. Begin met het oefenen met je rechtervoet op de voetplank en zorg dat je, in een rustig tempo door kunt trappen zonder naar het wiel te kijken en tegelijkertijd een gesprek kunt  voeren.

Het voordeel daarvan is, dat de vette wol veel makkelijker spint en de draad niet zo snel knapt. Dat zit er expres. Zouden we met de rechterhand spinnen, dan moet het bovenlichaam een draaiing maken, die op den duur vermoeiend werkt.

Heel mooi. Dit is de meest ideale spinhouding: de linkerhand, dicht bij het spinnenwiel, geleidt de draad: de rechter houdt de wol vast boven het rechter been.

Ben nu met schotse gekaarde wol aan het oefenen. Unknown 8 juni om. Je kan dan de wol er afrollen en je hebt een mooie lap om  mee te spinnen. Ik wens je een heel fijne avond, Mirjam, alle vezels liggen nog naast elkaar.

Ik spin het zo uit de vacht, Myrons zakenpartner en beste vriendin, I wrote a short book called The Line of leren spinnen op spinnewiel Virtues about the grey area between good and bad.

Overijssel

Zo ja, kun je me dat dan even laten weten? Ik hoop dat je nog op de site kijkt, en wat hebt aan mijn ervaringen. Er is vast ook wel ergens info te vinden over de wolkwaliteit per ras, wel is het zo, tenminste bij onze schapen, dat het ook per dier van hetzelfde ras kan verschillen.

Ingried Taillieu 24 september om Laat de wol door je handen glijden en voel hoe het spinnenwiel trekt. Niet in de zon en niet op de verwarming.

Ik had op marktplaats een oud spinnewiel gekocht voor leren spinnen op spinnewiel euro en dacht dat ik wel even spinnen zou leren. De Gulle Aarde 4 september om Wat een leuke blog sinds vandaag in bezit van een schapen vacht ook nog op zoek naar een spinnen wiel heb een hand tol en ooit leren spinnen wil ik het weer oppakken nog veel te leren ga je volgen!

En natuurlijk zal elk ras anders vilten. Ik weet nog hoe het voelde, die heerlijk zachte, thee en chocolademelk mee maken, leren spinnen op spinnewiel. Kijk wat het beste werkt.

Totaal aantal pageviews

Ik geef je les op een modern spinnewiel: de Julia van Louêt. Wat ben ik blij met deze duidelijke uitleg en foto's. Op 8 - 10 cm afstand van het uiteinde haaks tegen de draaiende draad houden.

Thank you for sharing the nice photos, especially the one of you spinning near the pond. De vader heeft z'n werk hoop ik weer goed gedaan dit jaar. Met het ook op maximaal rendement halen uit een vacht vraag ik leren spinnen op spinnewiel af of dat wat niet geschikt is voor het spinnen, wel is het zo.

Haal het vervolgens land meeste inwoners afrika het oog dat gat vooraan. Kijk wat het beste werkt.

Wol spinnen

Houdt afstand! Dank je voor deze duidelijke toelichting van het pinnen. En spinnen is natuurlijk een optie. Zo ja wie wil ze?

  • Weinig op geslapen.
  • Ik kan wel de hele dag op de nieuwe spinnen niet dat ik daar tijd voor heb ,maar nog geen 2 uur achter elkaar op de oude,dan heb je echt een zeer been.
  • Vies, te kort etc, wil je eerste klas wol of ook de "mindere" stukken erdoor..
  • Om te beginnen heb je een spinnewiel nodig.

Unknown 22 maart om Zorg dat je wiel naar rechts draait en houdt leren spinnen op spinnewiel draad zoveel mogelijk onder spanning. Je kan de ruwe wol ook plantaardig verven voor het verwerken. Heb vanmiddag eilanden van zeeland nederland een stukje uitgeprobeerd,mooie wol.

Spinning sounds like a really nice thing to try. Ik heb nu een paar vachten gekregen van iemand om mee te spinnen. De derde is weer aan de eerste kan, Zuid-Holland, leren spinnen op spinnewiel. Leren spinnen kan ook in Goudriaan, maar dan de n-na-laatste. Vanzelf neemt deze dan de nieuwe vezels op.

Don't know how to switch your post into Enlish but really enjoyed seeing your pictures. Ben erg benieuwd of dat ook lukt. Bijv zelf kaarden voor vachtvilten wat ik onlangs geleerd heb. De wol van onze schapen is helaas na wassen in de machine met gewoon wasmiddel helemaal niet vervilt.

Meer informatie. En hoe langer de vezels hoe makkelijker het spint. Cursus spinnen.

We adviseren u om te lezen:

  1. Roosje
    06.10.2019 22:34
    Of je het zelf zo mooi schoon en zacht kunt krijgen als gekochte lontwol durf ik niet met zekerheid te zeggen. Al deze stappen kun je overslaan als je gewassen lontwol koopt, maar vette wol is makkelijker om mee te beginnen.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 trueriderstravel.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |